На улица Леонхардсфиртел в Щутгарт е пълно с жени, които продават

...
На улица Леонхардсфиртел в Щутгарт е пълно с жени, които продават
Коментари Харесай

Проститутка от Германия: Стига толкова. Връщам се в България

На улица  " Леонхардсфиртел " в Щутгарт е цялостно с дами, които продават полови услуги против пари. Светещите табели в ярки цветове са предопределени за привличане на клиенти към комерсиалните центрове. Проституцията е част от уличната сцена тук от доста десетилетия - както и в модерните питейни заведения и дребните кафенета, които се отварят от ден на ден и повече в региона.

Пред медията SWR обществената работничка Вероника Шюрле, която е от български генезис, акцентира следното: " Проституцията не е работа, това е принуждение по отношение на дами ". 

Ето за какво Шюрле е за възбраната за " платения секс " по по този начин наречения скандинавски модел. Той идва от Швеция, в кой клиентите заплащат санкции, обществените домове са закрити, а самите проститутки не попадат под ударите на закона

" Проституцията не е работа, а принуждение против дами “, споделя тя.

Според Шюрле  проститутки работят при плачевни условия единствено на една улица до законната Laufhausmile в Leonhardsviertel. Много от тях идват от Източна Европа.

" Те не могат да си разрешат един ден почивка, даже в случай че са заболели или имат цикъл. Някои са работили бременни - до осмия месец, т.е. малко преди раждането. Проституцията стартира на един ъгъл, до един от питейните заведения на улицата. Там проститутките оферират секс в публични тоалетни. Някои таксуват единствено 10 евро за това, демонстрира търсене в интернет.

Родената в България Шюрле и нейната асоциация " Esther Ministries " се пробват да оказват помощ на дами от насилствената проституция от 13 години.

" Едно от девойките, с които работя е жена, която е работила като продажница в Германия понякога в продължение на 12 години - непринудено. Българка е. Преди няколко седмици сводникът й полудя и й счупи ръката с железен кол. Беше в болница дванадесет дни и претърпя две интервенции.

" Стига ми. Връщам в България ", споделя проститутката, която ще назовем условно Джулия.

По-голямата част от дамите в Леонхардсфиртел нямат здравни осигуровки и идват от Източна Европа, Югоизточна Европа, Африка или все по-често от Китай. Някои представители на градските управляващи поддържат концепцията за " северния модел ". Собственикът на обществен дом в град Джон Хеер обаче е срещу него, тъй като счита, че в този случай половите работнички и проститутките по-лесно могат да станат жертва на принуждение.

Срещу скандинавския модел се афишират и организации като Deutsche Aidshilfe, Diakonie Deutschland и Германския женски съвет. Те настояват, че това улеснява проституиращите и проститутките да станат жертви на принуждение, да се заразят с заболявания и да затруднят контакта със засегнатите.

Хеер споделя още, че обезпечава сигурността в ръководещата си къща в Leonhardsviertel с камери за наблюдаване и защита.

" Жените се оправят добре. Те си вършеха работата непринудено и по лично предпочитание. Моите работнички сами дефинират по какъв брой да работя, сами избират клиентите, цените и по какъв начин да го обслужат. Всичко това са рамкови условия, които законодателят слага ", споделя Хеер.

Проститутките заплащат по 160 евро дневно за стая в Heers Laufhaus. Те работят и живеят там. Само няколко от тях приказват свободно немски език. Лара, едно от девойките в обществения дом на Хеер, е от Румъния и работи като продажница от единадесет години. В началото й е било мъчно, само че малко по малко клиентите са я опознали и са й станали.

Друго момиче е Виолета, която идва от Унгария и живеепри Хеер от пет години. Тя споделя, че е мъчно да си откри работа в родната си страна. В дома на Хеер печели добре. Семейството ѝ обаче не знае по какъв начин си изкарва парите в Германия.

SWR  показва, че в интернет има специфични конгреси, където се дават оценки за секс услуги на проститутките. Някои от клиентите се оплакват, че им желали прекалено много пари. А в случай че дамата се оплаче от болки или изиска сексът да продължи по-кратко, бързо е обавена за измамница.

Във форума една от проститутките се оплаква от изискванията на труд. " Наясно съм, че услугите, които предлагам може да не са били такива, каквито си ги е представял клиентът. Но въпреки всичко в действителност апелирам за схващане - може да съм била ужасена от наднорменото тегло, миризмата на пот и развалените зъби на клиента. "

Обикновено източноевропейски банди или рокерски групи принуждават дамите да проституират в противозаконни бордеи или наети жилища. През последните няколко седмици полицията в Баден-Вюртемберг съумя да залови две банди. Няколко души бяха наказани в Хайлброн и сега тече развой в Констанц.

Опитът на Волфганг Финк от Държавната престъпна полицейска работа (LKA) демонстрира, че правосъдните каузи по въпроси на трафика на хора и сводничеството зависят на първо място от това по какъв начин проститутките дават показания.

" Това са дами, които постоянно са било унижавани, имали са трудно детство. Те постоянно изпитват прекомерно огромен боязън от сутеньорите и отдръпват към този момент дадени показания “, споделя Финк.

Финк е сигурен, че делата, които влизат в съда, са единствено върхът на айсберга. Той е за обща възбрана на проституцията или най-малко за по-висока възрастова граница, с цел да бъдат предпазени младите дами.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР